Kiełbasy

Kiełbasa firmowa z Rokowa

Średnio rozdrobniona, uzyskana z mięsa wieprzowego kiełbasa firmowa z Rokowa to smak tradycji, który zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienia. Do wytworzenia 100g produktu wykorzystaliśmy aż 115g wysokiej klasy mięsa.

Kiełbasa swojska

Tradycyjna kiełbasa wieprzowa, wędzona przy użyciu dymu z drewna bukowo-czereśniowego. Jej smak zachwyca niezależnie od formy podania, dlatego kiełbasa swojska cieszy się niesłabnącą popularnością wśród klientów naszej firmy.

Kiełbasa swojska wieprzowo–drobiowa

Kiełbasa swojska średnio rozdrobniona, będąca interesującym połączeniem dwóch rodzajów mięsa. Współgrające ze sobą smaki drobiu i wieprzowiny zostały dodatkowo podsycone odpowiednio dobranymi, naturalnymi przyprawami.

Kiełbasa krucha

Kiełbasa przygotowywana ze starannie wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego – wyróżnia się niezwykłą kruchością i delikatnym aromatem. Dzięki swoim wyjątkowym walorom nasz produkt rozbudza zarówno zmysł smaku, jak i zapachu.

Kabanos pieczony

Delikatnie wysuszony kabanos, przygotowywany w tradycyjnej wędzarni ze średnio rozdrobnionego mięsa wieprzowego. Otoczony aromatem naturalnych przypraw kabanos jest wyrazisty w smaku i stanowi idealną przekąskę między posiłkami.

Kiełbasa szefa

Kiełbasa sporządzona z wysokiej klasy mięsa wieprzowego, przygotowywana w tradycyjnej wędzarni, średnio rozdrobniona. Bogactwo i różnorodność smaku naszej kiełbasy zainteresuje z pewnością nie tylko szefa, ale każdego amatora mięsa.

Kiełbasa rzeszowska

Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, przyrządzana według tradycyjnej receptury. Spośród pozostałych kiełbas wyróżnia ją oryginalny smak oraz delikatnie wyczuwalna nuta świeżego czosnku – kiełbasa rzeszowska to gratka dla koneserów.

Kiełbasa wadowicka

Kiełbasa wieprzowa, przygotowywana w tradycyjnej wędzarni, dodatkowo parzona w komorze parzelniczej. Kiełbasa wadowicka absorbuje kubki smakowe swoim delikatnym aromatem, a krucha, delikatna skórka zachwyca jasnobrązowym kolorem.

Kiełbasa grillowa

Kiełbasa uzyskana ze średnio rozdrobnionego mięsa wieprzowego, przygotowywana w tradycyjnej wędzarni, parzona. Idealnie nadaje się do przygotowania na ruszcie; przyrządzona raz, staje się obowiązkowym gościem wszelkich spotkań przy grillu.

Kiełbasa chłopska

Kiełbasa wieprzowa, wędzona dymem z drewna bukowo-czereśniowego. Doskonale skomponowana mieszanka przypraw oraz tradycyjny sposób przygotowania kiełbasy chłopskiej sprawiają, że klienci chętnie wybierają ten produkt.

Kiełbasa toruńska

Kiełbasa podsuszana, uzyskana ze średnio rozdrobnionego mięsa wieprzowego. Jej łagodny smak niewątpliwie przypadnie do gustu każdemu amatorowi wyrobów mięsnych, a intensywny kolor skórki nasyci dodatkowo zmysł wzroku.

Kiełbasa podwawelska

Kiełbasa przygotowywana z mięsa wieprzowego w tradycyjnej wędzarni, w delikatnej osłonce w kolorze jasnego brązu. Kiełbasa podwawelska zachwyca podniebienia w każdej formie podania, a jej atrybutem jest wyrazisty smak.

Kiełbasa biała parzona

Kiełbasa wieprzowa, parzona w komorze parzelniczej. Biała kiełbasa to obowiązkowy składnik domowego żurku – świetnie podkreśla smak naszej regionalnej zupy, dodając jej wyrazistości. Doskonale smakuje także jako samodzielna potrawa.

Kiełbasa biała grilowa

Parzona w specjalnej komorze kiełbasa biała grillowa uzyskana ze średnio rozdrobnionego mięsa wieprzowego. Stanowi interesującą, niebanalną alternatywę dla typowych produktów przeznaczonych do przygotowania na ruszcie.

Frankfuterki białe

Cienkie kiełbaski uzyskane z mięsa wieprzowego, poddane obróbce termicznej w komorze parzelniczej. Aby uzyskać 100g produktu wykorzystaliśmy aż 117g mięsa. Frankfurterki kuszą swoim delikatnym smakiem i aromatem.

Frankfuterki

Cienkie kiełbaski uzyskane z mięsa wieprzowego, wędzone, parzone. Ich delikatny, łagodny smak niewątpliwie zauroczy podniebienia konsumentów. Frankfurterki doskonale sprawdzają się jako propozycja śniadaniowa.

Kiełbasa krakowska sucha

Kiełbasa wytworzona z grubo rozdrobnionego mięsa wieprzowego, wędzona dymem z drewna bukowego, parzona i dodatkowo podsuszana. Wybór kiełbasy krakowskiej suchej to gwarancja jakości i pierwszorzędnego smaku.

Kiełbasa parzona

Kiełbasa z mięsa wieprzowego, grubo rozdrobniona, z wyczuwalnym aromatem przypraw. Jest sprawdzoną propozycją dla wielbicieli charakterystycznego smaku i zapachu kiełbasy żywieckiej.

Kiełbasa szynkowa

Sporządzona z grubo rozdrobnionego mięsa wieprzowego kiełbasa szynkowa zachwyca intensywnością smaku i delikatną wilgotnością. Będzie zarówno znakomitym składnikiem kanapki, jak i samodzielną przekąską.

Kiełbasa serowa

Sporządzona ze średnio rozdrobnionego mięsa wieprzowego kiełbasa z dodatkiem sera żółtego to kuszące połączenie, które przypadnie do gustu szczególnie tym osobom, które szukają nowych smaków i lubią nietuzinkowe kombinacje.

Szynki

Szynka szefa

Podstawowym składnikiem Szynki Szefa jest mięso z szynki wieprzowej. Procesy wędzenia i pieczenia sprawiają, że nasz produkt wyróżnia się nietuzinkowym smakiem, zapachem i kolorem. Szynka Szefa to wyjątkowa uczta dla zmysłów.

Szynka A. Maszorek

Tradycyjna receptura przekazywana w naszej rodzinie z pokolenia na pokolenie oraz dobór wysokiej jakości mięsa to gwarancja doskonałego smaku, który zostaje w pamięci jeszcze długo po skonsumowaniu szynki. Gorąco polecamy!

Szynka ze spiżarni

Szynka ze spiżarni przygotowywana w całości z mięsa wieprzowego. Wyjątkowo soczysta i krucha, stanowi iście królewską ucztę dla podniebienia. Swój szlachetny smak zawdzięcza doskonale dobranym, naturalnym przyprawom.

Szynka swojska

Tradycyjna kiełbasa wieprzowa, wędzona przy użyciu dymu z drewna bukowo-czereśniowego. Jej smak zachwyca niezależnie od formy podania, dlatego kiełbasa swojska cieszy się niesłabnącą popularnością wśród klientów naszej firmy.

Szynka szefowej

Szynka przygotowywana z filetów z najzdrowszego mięsa drobiowego, jakim jest mięso indycze. Polecana szczególnie dla osób dbających o zdrowie i nienaganną sylwetkę. Szynka Szefowej zachwyca delikatnością i oryginalnym smakiem.

Szynka z fileta z kurczaka

Szynka uzyskana z fileta z kurczaka charakteryzuje się łagodnym aromatem. Jest doskonałą propozycją dla osób, które preferują bogate w białko i niskokaloryczne mięso drobiowe. Szynka z fileta to idealna szynka kanapkowa.

Szynka dietetyczna

Przygotowana z mięsa drobiowego, grubo rozdrobniona szynka dietetyczna to obowiązkowy element zdrowej, zbilansowanej diety. Jest niskokaloryczna, a przy tym dostarcza organizmowi niezbędnych składników odżywczych.

Polędwica drobiowa

Polędwica drobiowa, przygotowywana z grubo rozdrobnionego filetu z kurczaka, o łagodnym aromacie i jasnoróżowym kolorze. Doskonale sprawdza się jako dodatek do kanapek lub jako przekąska między posiłkami.

Szynka z tłuszczykiem

Szynka uzyskana z mięsa wieprzowego, parzona. Spośród innych wędlin wyróżnia ją warstwa tłuszczyku, dzięki któremu szynka staje się jeszcze bardziej soczysta i aromatyczna. To szynka niewątpliwie zasługująca na wielokrotną degustację.

Szynka z tłuszczykiem z liściem

Soczysta i aromatyczna szynka z mięsa wieprzowego przyrządzona wedłg tradycyjnej receptury, z delikatną otoczką tłuszczową. Dzięki procesowi wędzenia uzyskuje interesujący, złoto-brązowy kolor, a po przekrojeniu kusi apetyczną, delikatnie różową barwą.

Szynka z liściem

Wilgotna szynka o intensywnym zapachu i niepowtarzalnym smaku. Przyrządzana według tradycyjnej receptury, obecnej w naszej rodzinie od wielu pokoleń, powinna zaspokoić oczekiwania klientów o najbardziej wysublimowanym guście.

Szynka krotoszyńska

Szynka krotoszyńska to propozycja dla osób, które nade wszystko cenią wędzonki przyrządzane w sposób tradycyjny. Nasz produkt charakteryzuje się soczystością i intensywnym aromatem, który jest rezultatem procesu wędzenia.

Szynka zbójnicka

Delikatna szynka uzyskana z mięsa wieprzowego. Poddana procesowi wędzenia nabiera intensywnie brązowego koloru i uzyskuje apetyczny zapach. Szynka zbójnicka to prawdziwy rarytas, który będzie wspaniałą ozdobą każdego stołu.

Szynka cygańska

Szynka cygańska przyrządzana jest według tradycyjnej receptury. Dzięki wędzeniu nabiera intensywnej bordowo-brązowej barwy, która sprawia, że szynka wygląda niezwykle apetycznie i zachęca do konsumpcji.

Szynka siatka

Klasyczna szynka wieprzowa, wędzona i pieczona w siatce. Wyróżnia się dobrze skomponowanym, niepowtarzalnym i wyrazistym smakiem. Wybór tego produktu to gwarancja doskonałej jakości i nietuzinkowych walorów smakowych.

Szynka gotowana

Miękka, delikatna i soczysta szynka uzyskana z mięsa wieprzowego to prawdziwy rarytas dla smakoszów wyrobów mięsnych. Szynka gotowana idealnie sprawdza się jako szynka kanapkowa, a także jako składnik sałatek.

Polędwica sopocka extra

Polędwica sopocka to jedna z najbardziej popularnych wędzonek. Klienci chętnie wybierają ten produkt ze względu na jego wyjątkowy, delikatny smak i niską zawartość tłuszczu, która sprzyja utrzymaniu nienagannej figury.

Szynka zielonogórska

Przygotowana z wysokiej klasy mięsa szynka zielonogórska kusi swoim intensywnym zapachem i soczystością, której z pewnością nie oprze się żaden amator wyrobów mięsnych. Świetnie sprawdza się jako wartościowy składnik kanapek.

Szynka koszyczkowa

Przygotowana z wysokiej jakości mięsa wieprzowego szynka koszyczkowa wyróżnia się delikatnym aromatem. Jej jasnoróżowy kolor i apetyczny zapach zachęcają do konsumpcji. Szynka przygotowana specjalnie z myślą o polskiej tradycji święcenia Wielkanocnych koszyczków.

Wyroby pozostałe

Rolada swojska z polędwicą

Przygotowywana w całości z mięsa wieprzowego rolada swojska jest niezwykle apetyczną potrawą przyrządzaną według tradycyjnej receptury, przekazywanej w naszej rodzinie z pokolenia na pokolenie. To prawdziwa rozkosz dla podniebienia.

Ogonówka

Ogonówka to jedna z szynek cieszących się największą popularnością wśród naszych klientów. Intensywny smak i apetyczny zapach zachęcają do konsumpcji i podbijają kubki smakowe najbardziej wymagających smakoszy.

Baleron

Niezwykle aromatyczne mięso, którego smak podsycony został mieszanką doskonale skomponowanych, wyłącznie naturalnych przypraw. Delikatna warstwa tłuszczyku sprawia, że nasz baleron jest wyjątkowo soczysty i sycący.

Baleron Mańka

Aromatyczny, soczysty baleron Mańka to doskonała propozycja dla osób, które pragną powrócić do smaków zapamiętanych z dzieciństwa. Baleron Mańka to kulinarna podróż w przeszłość i prawdziwe niebo na talerzu zarazem.

Boczek Mańka

Boczek wieprzowy, przyrządzany w tradycyjnej wędzarni dymem z drewna bukowo-czereśniowego, niezwykle aromatyczny i odpowiednio przyprawiony. Spełnia oczekiwania najbardziej wymagających entuzjastów wyrobów mięsnych.

Boczek pieczony

Idealnie doprawione, aromatyczne mięso, które niemal rozpływa się w ustach – gdyby podniebienie mogło mówić, pewnie właśnie tak opisałoby smak boczku pieczonego. Zachęcamy do konsumpcji i delektowania się niepowtarzalnym aromatem.

Boczek zbójnicki

Przygotowywany z najwyższej klasy półtusz wieprzowych Boczek zbójnicki to gratka dla koneserów dobrego smaku. Wzbogacony aromatem wyłącznie naturalnych przypraw zachwyca podniebienie i niemal rozpływa się w ustach.

Boczek rolowany

Wędzonka wieprzowa, przygotowywana w tradycyjnej wędzarni, pieczona. O wyjątkowych walorach smakowych boczku rolowanego decyduje wybór wysokiej jakości mięsa oraz wyrazistych, aromatycznych przypraw.

Pieczeń drobiowa

Pieczeń sporządzona z grubo rozdrobnionego filetu z kurczaka to prawdziwa uczta dla podniebienia. Smakuje doskonale zarówno na ciepło, jak i na zimno, a jej delikatny smak przypadnie do gustu nie tylko wielbicielom drobiu.

Pieczeń boczkowa

Pieczeń sporządzona ze średnio rozdrobnionego boczku wieprzowego to prawdziwa gratka dla amatorów tradycyjnych, regionalnych wyrobów i intensywnych smaków. Dużym atutem pieczeni boczkowej jest jej apetyczny, jasnoróżowy kolor.

Pieczeń rzymska

Pieczeń przygotowywana jest ze średnio rozdrobnionego mięsa wieprzowego. Pieczeń rzymska jest bardzo smaczną, soczystą i aromatyczną potrawą, która ma długą tradycję – cieszy się w Polsce dużą popularnością niezmiennie od wielu lat.

Gulasz angielski

Mielonka, której głównym składnikiem jest mięso wieprzowe. Gulasz angielski pozostaje numerem jeden wśród przysmaków turystycznych – możliwość długiego przechowywania sprawia, że gulasz często trafia do plecaków turystycznych.

Ślimak z posypką

Średnio rozdrobniona kiełbasa wieprzowa przyrządzana w komorze parzelniczej to idealna propozycja dla osób, które dbają zarówno o smak, jak i o estetyczny wygląd spożywanych produktów i potraw – ślimak z pewnością spełni ich oczekiwania.

Ślimak bez posypki

Średnio rozdrobniona kiełbasa wieprzowa przyrządzana w komorze parzelniczej to idealna propozycja dla osób, które dbają zarówno o smak, jak i o estetyczny wygląd spożywanych produktów i potraw – ślimak z pewnością spełni ich oczekiwania.

Żeberko wędzone

Przygotowywane w naszej wędzarni żeberka smakują wyśmienicie niezależnie od formy ich podania. Polecane szczególnie koneserom tradycyjnych, charakterystycznych dla polskiej kuchni sycących potraw.

Kości wędzone

Wywar z kości wędzonych stanowi doskonałą bazę dla tradycyjnych, polskich potraw. Nasza wędzonka nadaje domowym posiłkom wyrazistego smaku i niepowtarzalnego aromatu, które niewątpliwie zauroczą wielbicieli tradycyjnej kuchni.

Parówki wiedeńskie

Parówki wiedeńskie przygotowywane są z mięsa wieprzowego. Podane zarówno na ciepło, jak i na zimno, charakteryzują się niezwykle delikatnym smakiem i łagodnym aromatem.

Parówki śląskie

Parówki śląskie sporządzane są z mięsa wieprzowego. Największym uznaniem cieszą się wśród osób, które preferują niezbyt intensywne aromaty. Zachowują dobry smak niezależnie od temperatury podania.

Parówki śląskie drobiowe

Dla wielbicieli mięsa drobiowego przygotowaliśmy również parówki śląskie drobiowe. Idealnie sprawdzają się nie tylko w roli przekąski, ale również jako samodzielny posiłek. Wyróżnia je delikatny smak i aromat.

Parówkowa

Kiełbasa parówkowa charakteryzuje się delikatnym aromatem, który z pewnością wprawi w zachwyt konsumentów preferujących mniej wyraziste smaki. Wyśmienita zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Kaszanka

Kaszanka jest produktem, który cieszy się wśród Polaków dużą popularnością od wielu lat, dlatego dbamy o to, by nasza kaszanka była przyrządzana według tradycyjnych receptur i wciąż zachwycała swoim smakiem.

Kaszanka biała

Bogata w witaminy i błonnik kasza jęczmienna oraz mięso wieprzowe to główne składniki znakomitej kaszanki białej. Do jej wytworzenia nie używamy krwi, dlatego nasz produkt stanowi interesującą alternatywę dla tradycyjnej kaszanki.

Pasztet pieczony

Głównym składnikiem pasztetu jest mięso wieprzowe. Wyjątkowy aromat podkreślają odpowiednio dobrane przyprawy oraz świeże zioła, które nadają naszemu pasztetowi szlachetności.

Pasztetowa

Przygotowywana z podrobów wieprzowych pasztetowa to wyrób, do którego konsumenci chętnie powracają. Chrupiące pieczywo posmarowane naszym produktem stanowi idealną propozycję dla wielbicieli kulinarnych podróży w przeszłość.

Salceson swojski

Salceson swojski to gwarancja smaku prawdziwego salcesonu, przyrządzanego według tradycyjnej receptury. Nasz wyrób jest doskonałą propozycją dla osób, które szukają smaków i aromatów znanych z domowej kuchni.

Salceson Maciek

Nasz salceson przygotowywany jest zgodnie z tradycyjną recepturą, z bardzo delikatnego mięsa, jakim jest głowizna wieprzowa. Salceson Maciek bez wątpienia zauroczy kubki smakowe osób, które cenią domową, tradycyjną kuchnię.

Mielonka konserwowa

Mielonka uzyskana z mięsa wieprzowego, poddana obróbce termicznej w specjalnej komorze parzelniczej. Głównym atrybutem mielonki konserwowej jest jej wyrazisty smak, charakterystyczny dla tej grupy produktów.

Golonko po góralsku

Parzona w komorze parzelniczej golonka wieprzowa jest niezwykle aromatycznym mięsem, które zachwyca soczystością i delikatnością. Golonko jest smaczną, tradycyjną potrawą, która przypadnie do gustu wielbicielom sycących dań.

Smalec Babuni

Smalec wieprzowy z dodatkiem aromatycznej cebuli i kompozycją wyłącznie naturalnych przypraw to gwarancja wspaniałego smaku, dzięki któremu możliwa staje się podróż do krainy dzieciństwa i charakterystycznych dla niej smaków.

Smalec Baton

Głównym zadaniem naszej firmy jest odtworzenie smaków znanych nam z domowej kuchni, dlatego wśród asortymentu nie mogło zabraknąć aromatycznego smalcu. Polecany szczególnie dla koneserów tradycyjnych, staropolskich smaków.

Mortadela

Kiełbasa uzyskiwana z mięsa wieprzowego, z dodatkiem kaszy manny. Mortadela to popularna kiełbasa, która smakuje doskonale zarówno na zimno, jak i na ciepło, może być wartościowym składnikiem kanapek lub sałatek.

Produkt podrobowy (KARMA)

Składnikami produktu są mięso wieprzowe, mięso drobiowe, kasza jęczmienna oraz podroby wieprzowe.

Garmażeria

Bigos

Bogracz

Gołąbki

Schab faszerowany pieczarką

Udko faszerowane mięsem i pieczarkami

Sznycel mielony

Kotleciki drobiowe z warzywami

Krokiet z kapustą i grzybami

Roladka drobiowa z mięsem

Naleśniki z serem

Paszteciki z mięsem

Paszteciki z serem i pieczarkami

Paszteciki z kapustą i pieczarkami

Pierogi z mięsem

Pulpeciki w sosie grzybowym

Filet w ziołach

Sałatka gyros

Sałatka jarzynowa

Surówka z białej kapusty

Sałatka pekińska